De Therapie

DSC_0117bKnie-2-3-J-b3

Een verrassend eenvoudige techniek, die in de regel snel en goede resultaten geeft. Deze zachte behandelmethode is pijnloos en geschikt voor iedereen. Met de Bowen Therapie wordt de hele persoon behandeld en niet een geïsoleerde klacht.

De Bowen Therapie werkt uitnodigend voor het lichaam, zonder dat de behandelaar stuurt of tracht blokkades op te heffen. Hiermee onderscheidt de Bowen Therapie zich van andere manuele behandelmethoden.

Medicijngebruik en geadviseerde oefeningen kunnen tijdens de behandelperiode altijd voortgezet worden. Deze techniek kan goed gecombineerd worden met homeopathie, (Bach-)remedies en orthomoleculaire geneeskunde en elke vorm van oefentherapie.

In een bestaande praktijk kan de Bowen Therapie aan de behandelmogelijkheden worden toegevoegd. Zo is de Bowen Therapie bijzonder goed toe te passen bij huid- en oedeemtherapie. Zeker binnen de fysiotherapie en in andere zorgsectoren is de Bowen Therapie goed werkzaam en als aanvulling te gebruiken.

Voor wie is de Bowen Therapie geschikt?

De Bowen Therapie is geschikt voor iedereen en alle leeftijden.
Ook het soort klacht, aandoening of conditie vormt geen belemmering.
De Bowen rolbeweging kan zelfs door dunne kleding heen uitgevoerd worden.

Voor sporters blijkt de Bowen Therapie ter verbetering van de prestaties buitengewoon effectief. Bovendien vermindert, bij regelmatig behandelen, de kans op blessures aanzienlijk. In de praktijk blijkt de hersteltijd na inspanning of bij letsel veel korter.

Veel mensen ervaren een behandeling in de eerste plaats als aangenaam en ontspannend.

En, als bijzonder effectief!

Oorsprong

De Bowen Techniek is vernoemd naar de Australiër Tom (Thomas Ambrosius) Bowen. In de jaren 50 van de vorige eeuw is hij begonnen zijn behandelmethode te ontwikkelen.

tomcolor

Hoe hij precies tot deze techniek is gekomen, is niet bekend. Wel werd op een gegeven moment vastgesteld dat hij duizenden mensen per jaar behandelde.

Tom

Hij had enkele assistenten die hem hielpen in de praktijk: ze werden Tom's Boys genoemd. Na zijn dood in 1982 hebben deze mensen hun kennis van de Bowen Therapie verder uitgedragen. Een grote rol hierbij was weggelegd voor Ossie Rentsch, die gezorgd heeft dat de Bowen Therapie over de hele wereld bekend is geworden.