De Behandeling

De Bowen Therapie is een holistische behandelmethode waarin de totale mens behandeld wordt en niet alleen de symptomen (de klacht).

Een behandeling wordt aangepast aan de conditie van de cliënt. Alleen bij acute klachten kan het zijn dat eerst het gebied van de klacht behandeld wordt en daarna de hele mens. In alle andere gevallen wordt de gehele persoon behandeld.

De Bowenrolbeweging brengt via de fascie een keten van reacties op gang welke effect hebben op alle systemen van het lichaam. In de meeste gevallen leiden deze reacties tot ontspanning en daarmee tot het terugvinden van een optimaal evenwicht in het lichaam (homeostase). Het gehele lichaam wordt aangespoord oplossingen te vinden die een aanwezige onbalans opheffen, waardoor organen en weefsels weer goed gaan functioneren. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van het lichaamseigen geheugen en de mogelijkheden van het lichaam om te herstellen. De fascie is daarbij de verbindende factor.

De behandeling kan door dunne kleding uitgevoerd worden.

Voorafgaand aan elke behandeling vindt een intake plaats, deze is bij latere behandelingen ook bedoeld om veranderingen te bespreken.

Een behandeling duurt ongeveer 45 minuten. Hierin zitten ook de pauzes die het lichaam de gelegenheid geven te reageren op de gebruikte rolbewegingen. Dit zorgt voor een optimale reactie bij de cliënt en maken deze pauzes even belangrijk als de handelingen zelf.

Mensen van alle leeftijden kunnen behandeld worden en er zijn nagenoeg geen contra-indicaties om iemand met de Bowen Therapie te behandelen.

De kosten van een behandeling kunnen variëren.  BowNed geeft geen prijsadvies aan afgestudeerde behandelaars.

Om een behandelaar in uw omgeving te vinden kunt u de behandelaarslijst raadplegen elders op de website.

 

DSC_0065b

DSC_0142b

Knie-n.tib-W-b3