Hoe krijgt een persoon fibromyalgie?

Mogelijke triggers fibromyalgie wordt vaak veroorzaakt door een stressvolle gebeurtenis, waaronder fysieke stress of emotionele (psychologische) stress. Fibromyalgie is een aandoening die wordt gekenmerkt door wijdverspreide musculoskeletale pijn die gepaard gaat met vermoeidheid, slaap, geheugen en stemmingsproblemen. Onderzoekers geloven dat fibromyalgie pijnlijke gevoelens versterkt door de manier waarop uw hersenen en ruggenmerg pijnlijke en niet-pijnlijke signalen verwerken te beïnvloeden. Fibromyalgie is een chronische, langdurige ziekte.

Het veroorzaakt all-over spierpijn, gewrichtspijn en vermoeidheid. De pijn kan komen en gaan. Er is geen bekende oorzaak, hoewel bepaalde factoren zoals stress en genetica iemand vatbaar kunnen maken voor de ziekte. Hoewel er geen remedie is, bieden medicijnen, veranderingen in levensstijl en andere therapieën verlichting.

Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg en onderzoekers weten niet wat fibromyalgie veroorzaakt. Fibromyalgie kan de kwaliteit van leven van een persoon beïnvloeden, de fysieke mobiliteit beïnvloeden en het risico op ziekenhuisopname verhogen. Tender points zijn delen van het lichaam waar een persoon met fibromyalgie het meest waarschijnlijk hevige pijn voelt. Fibromyalgie veroorzaakt geen gewrichts- of spierontsteking en -schade, maar het kan iemands gevoelens van gewrichts- of spierpijn vergroten.

Aangezien fibromyalgie een syndroom is, zal elke persoon een andere reeks symptomen ervaren en is een individueel behandelplan noodzakelijk. In het verleden werd bij een persoon fibromyalgie vastgesteld als hij wijdverspreide pijn en gevoeligheid had op ten minste 11 van de 18 specifieke punten rond zijn lichaam. Met andere woorden, bij mensen met fibromyalgie begrijpen de hersenen alledaagse pijn en andere zintuiglijke ervaringen verkeerd, waardoor de persoon gevoeliger wordt voor druk, temperatuur (warm of koud), felle lichten en geluid in vergelijking met mensen die geen fibromyalgie hebben. Er is momenteel geen remedie voor fibromyalgie en een persoon kan de rest van zijn leven de symptomen ervan ervaren.