Hoe voelen fibromyalgia-aanvallen aan?

De pijn van fibromyalgie kan worden omschreven als pijn, brandend, knagend, stekend of kloppend. Spierkrampen, vooral in de benen. Fibromyalgie is een aandoening die wordt gekenmerkt door wijdverspreide pijn in het lichaam. Het kan gepaard gaan met vermoeidheid, slaapstoornissen, geheugenproblemen en depressieve stemmingen.

Sommige mensen kunnen ook vaak plassen. Fibromyalgie komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Veel patiënten met fibromyalgie kunnen ook andere geassocieerde aandoeningen hebben, zoals spanningshoofdpijn, temporomandibulair gewricht (TMJ) aandoeningen, prikkelbare darmsyndroom (IBS), reumatoïde artritis, angst of depressie. Fibromyalgie is een chronische aandoening die wijdverspreide pijn en gevoeligheid in het hele lichaam, slaapproblemen, vermoeidheid en depressie veroorzaakt.

Pijn is het meest voor de hand liggende en soms het moeilijkste symptoom van fibromyalgie. Andere symptomen zoals vermoeidheid, slechte concentratie en depressie of angst kunnen ook een groot effect hebben op je leven. Pijn en vermoeidheid die niet ophouden, kunnen je chagrijnig, angstig en depressief maken. U kunt bijvoorbeeld moeite hebben om op het werk aan de slag te blijven, voor uw kinderen te zorgen of bij te blijven met schoonmaken.

Oefening of hobby's zoals tuinieren kunnen ontmoedigend lijken. Omdat je uitgeput bent en in een slecht humeur bent, wil je misschien niet met vrienden op bezoek komen. Gelukkig kunnen behandelingen de symptomen helpen verlichten, zodat u kunt doen wat u leuk vindt. Een fibromyalgia-aanval wordt ook wel een opflakkering genoemd.

Een aanval kan plotseling optreden en lichte tot ernstige pijn veroorzaken. Deze aanvallen kunnen pijn, brandend, kloppend of stekend veroorzaken. Fibromyalgie is een chronische, langdurige ziekte. Het veroorzaakt all-over spierpijn, gewrichtspijn en vermoeidheid.

De pijn kan komen en gaan. Er is geen bekende oorzaak, hoewel bepaalde factoren zoals stress en genetica iemand vatbaar kunnen maken voor de ziekte. Hoewel er geen remedie is, bieden medicijnen, veranderingen in levensstijl en andere therapieën verlichting. Symptomen van fibromyalgie, chronische vermoeidheid en algehele lichaamspijn kunnen een negatieve invloed hebben op uw mentale en fysieke welzijn.

Veel mensen met fibromyalgie merken dat hun symptomen en kwaliteit van leven veel verbeteren wanneer ze een effectieve behandeling vinden en hun gedrag en gewoonten aanpassen. Onderzoekers geloven dat het zenuwstelsel van mensen met fibromyalgie overdreven gevoelig is voor pijn. Onderzoekers in Taiwan ontdekten dat mensen met fibromyalgie ongeveer anderhalf keer meer kans hebben op zure reflux. In een studie gepubliceerd in Clinical Neurophysiology plaatsten onderzoekers naalden die aan monitoren waren bevestigd in de bovenarmspieren van 21 vrouwen met fibromyalgie.

Een van de unieke dingen van fibromyalgie zijn specifieke locaties op het lichaam die, wanneer ingedrukt, pijn doen. Wijdverspreide spierpijn en gewrichtspijn samen met vermoeidheid en slechte slaap zijn de bepalende symptomen van fibromyalgie. Kavitha Moolamalla, een huisarts bij Healthcare Associates of Texas, zegt: „fibromyalgie wordt vermoed bij patiënten met een combinatie van wijdverspreide chronische pijn, vermoeidheid en slaapstoornissen. Er lijkt echter een groter risico te zijn op zelfmoord en ongevallen voor mensen die lijden aan fibromyalgie.

Het ongemak van fibromyalgie kan aanvoelen als branderig gevoel, pijn, stijfheid, pijn of knagende pijn, vaak met pijnlijke plekken in bepaalde delen van uw spieren. Bepaalde dingen kunnen fibromyalgiesymptomen veroorzaken (een opflakkering), vooral die welke het stressniveau verhogen. Hoewel fibromyalgie gewrichten of organen niet beschadigt, kunnen de constante pijn en vermoeidheid echt van invloed zijn op het dagelijks leven. Acupunctuur, massagetherapie, yoga en meditatie zijn enkele van de vele natuurlijke fibromyalgiebehandelingen die u kunt gebruiken om pijn veroorzaakt door fibromyalgie te verminderen.