Hoe weet ik of ik last heb van fibromyalgie?

De pijn geassocieerd met fibromyalgie wordt vaak beschreven als een constante doffe pijn die minstens drie maanden heeft geduurd. Om als wijdverspreid te worden beschouwd, moet de pijn aan beide zijden van je lichaam en boven en onder je middel voorkomen. Als je merkt dat je je afvraagt „hoe weet ik of ik fibromyalgie heb, ben je niet de enige. Elk jaar krijgen 10 miljoen mensen in Amerika de diagnose fibromyalgie, waardoor het een van de meest voorkomende chronische pijnaandoeningen in het land is.

Het ervaren van chronische pijn kan ervoor zorgen dat dagelijkse handelingen in je leven onmogelijk lijken en kan je persoonlijke en professionele leven verstoren. Hoewel niet noodzakelijkerwijs veroorzaakt door fibromyalgie zelf, kunnen chronische pijn en stress belangrijke factoren zijn die bijdragen aan depressie. Je merkt misschien niet eens dat je depressief wordt, omdat de pijn die je ervaart constant is en permanent lijkt. Natuurlijk kan depressie uw stressniveaus verhogen, wat op zijn beurt de ernst van andere fibromyalgiesymptomen kan verhogen.

Als u zich zorgen maakt dat u depressief wordt en denkt dat het te maken heeft met uw lichamelijke gezondheid, praat dan met een arts. Ze kunnen bepalen wat uw fysieke pijn veroorzaakt en bieden u behandelingsopties voor zowel uw fibromyalgie als uw depressie. Als u denkt dat u fibromyalgie heeft, ga dan naar uw huisarts. Het diagnosticeren van fibromyalgie kan moeilijk zijn, omdat er geen specifieke test is om de aandoening te diagnosticeren.

Tot 20% van de patiënten die lijden aan andere chronische aandoeningen zoals reumatoïde artritis, lupus en sarcoïdose kan ook fibromyalgie hebben.