Komt fibromyalgie naar voren in bloedonderzoek?

Het is beschikbaar voor gebruik bij patiënten van elke leeftijd met ten minste vier van de typische symptomen van fibromyalgie. Als u denkt dat u fibromyalgie heeft, ga dan naar uw huisarts. Het diagnosticeren van fibromyalgie kan moeilijk zijn, omdat er geen specifieke test is om de aandoening te diagnosticeren. Je zou fibromyalgie een copycat-aandoening kunnen noemen.

De belangrijkste symptomen - wijdverspreide pijn en vermoeidheid - lijken veel op die van andere gezondheidsproblemen. En er is geen test of scan die fibromyalgie kan diagnosticeren, dus het kan moeilijk zijn voor uw arts om vast te stellen wat uw pijntjes en pijnen veroorzaakt. Er is geen algemeen aanvaarde medische test om fibromyalgie te diagnosticeren. In plaats daarvan worden diagnostische tests uitgevoerd om te zien of een andere aandoening de symptomen kan veroorzaken.

Sommige artsen kunnen licht drukken op de delen van het lichaam die gevoelige punten worden genoemd, discrete gebieden van tederheid in het spier- en peesweefsel van mensen met fibromyalgie. En omdat fibromyalgiesymptomen alleen of samen met andere aandoeningen kunnen optreden, kan het even duren om uit te zoeken welk symptoom door welk probleem wordt veroorzaakt. Wanneer artsen jaren geleden fibromyalgie zouden diagnosticeren, telden ze tedere punten en volgden ze die cijfers in de loop van de tijd om te bepalen of de toestand van de patiënt beter of slechter werd. Een van de redenen dat fibromyalgie moeilijk te diagnosticeren kan zijn, is dat artsen tijd en middelen besteden aan het zoeken naar ziekten die alle verschillende symptomen van fibromyalgie kunnen veroorzaken, zegt Dr.

Het bezoeken van een reumatoloog of arts die ervaring heeft met de behandeling van fibromyalgiepatiënten kan versnellen. je tijd om een diagnose te krijgen. Gelukkig zien veel fibromyalgiepatiënten verbetering in hun symptomen nadat de diagnose fibromyalgie is vastgesteld en hun demon is genoemd, wat een opluchting op zich kan zijn. Het diagnosticeren van fibromyalgie is vaak een uitdaging, zegt John Dombrowski, MD, anesthesist en pijnbeheersingsspecialist bij The Washington Pain Center, Washington, D.

Nieuw onderzoek vindt een nauwkeurige manier om fibromyalgie te diagnosticeren en te onderscheiden van andere gerelateerde aandoeningen. Uw reumatoloog zal u vragen naar uw gezondheid en familiegeschiedenis - u heeft meer kans op fibromyalgie als andere mensen in uw familie het hebben. Uw lichaam zal ook worden onderzocht om te controleren op zichtbare tekenen van andere aandoeningen - gezwollen gewrichten kunnen bijvoorbeeld artritis suggereren in plaats van fibromyalgie. Dus als u fibro-symptomen heeft zoals wijdverspreide lichaamspijn (of in de hierboven genoemde specifieke gebieden) maar röntgenfoto's geen gewrichtsschade vertonen, kan dat een andere aanwijzing zijn dat uw symptomen te wijten zijn aan fibromyalgie.

Mensen met fibromyalgie voelen vaak tederheid wanneer er druk wordt uitgeoefend op bepaalde plekken, meestal rond de achterkant van je hoofd, je nek, schouders, ellebogen, knieën en heupen. Magnetische resonantiespectroscopie (een niet-invasieve test die biochemische veranderingen in de hersenen meet) vond hogere concentraties van de neurotransmitter glutamaat in specifieke pijngerelateerde gebieden bij fibromyalgiepatiënten. In het verleden moesten ten minste 11 van deze 18 plekken positief testen op gevoeligheid om fibromyalgie te diagnosticeren. Hackshaw benadrukt het belang van een nauwkeurige diagnose van fibromyalgie, vooral omdat sommige artsen nog steeds moeten overtuigen dat fibromyalgie een echte aandoening is.