Komt fibromyalgie voor in bloedonderzoek?

Het is beschikbaar voor gebruik bij patiënten van elke leeftijd met ten minste vier van de typische symptomen van fibromyalgie. Je zou fibromyalgie een copycat-aandoening kunnen noemen. De belangrijkste symptomen - wijdverspreide pijn en vermoeidheid - lijken veel op die van andere gezondheidsproblemen. En er is geen test of scan die fibromyalgie kan diagnosticeren, dus het kan moeilijk zijn voor uw arts om vast te stellen wat uw pijntjes en pijnen veroorzaakt.

Als u denkt dat u fibromyalgie heeft, ga dan naar uw huisarts. Het diagnosticeren van fibromyalgie kan moeilijk zijn, omdat er geen specifieke test is om de aandoening te diagnosticeren. Er is geen algemeen aanvaarde medische test om fibromyalgie te diagnosticeren. In plaats daarvan worden diagnostische tests uitgevoerd om te zien of een andere aandoening de symptomen kan veroorzaken.

Verdere analyses kunnen ook helpen bij het identificeren van specifieke eiwitten die verantwoordelijk zijn voor fibromyalgiespecifieke symptomen. Het is geen specifieke chemische stof, maar eerder een specifieke reeks chemicaliën die bepaalt of een persoon al dan niet fibromyalgie heeft. En omdat fibromyalgiesymptomen alleen of samen met andere aandoeningen kunnen optreden, kan het even duren om uit te zoeken welk symptoom door welk probleem wordt veroorzaakt. Wat ze ontdekten, is dat er karakteristieke eiwitten, suikers of nucleïnezuren zijn die aanwezig zijn in bloedmonsters van fibromyalgiepatiënten, en dat een bepaalde combinatie van verbindingen verschilt van de verbindingen van andere aandoeningen.

Bovendien schrijven sommige artsen opioïden voor aan mensen met fibromyalgie, wat de aandoening kan verergeren en tot verslaving kan leiden. Alvorens in aanmerking te komen voor een diagnose van fibromyalgie, moeten symptomen gedurende ten minste drie maanden zijn ervaren en moeten alle andere oorzaken van de symptomen zijn uitgesloten. Het krijgen van een juiste diagnose is de eerste stap om te leren welke behandelingen en veranderingen in levensstijl het leven met fibromyalgie gemakkelijker kunnen maken. Gelukkig zien veel fibromyalgiepatiënten verbetering in hun symptomen nadat de diagnose fibromyalgie is vastgesteld en hun demon is genoemd, wat een opluchting op zich kan zijn.

Er moeten echter meer klinische onderzoeken worden gedaan voordat deze test volledig wordt erkend als een diagnostisch hulpmiddel voor fibromyalgie. Fibromyalgie maakt deel uit van een reeks aandoeningen die centraal gevoeligheidssyndroom worden genoemd, dit zijn allemaal pijnstoornissen waarvan wordt aangenomen dat ze worden veroorzaakt door abnormale zenuwreacties. Fibromyalgie veroorzaakt chronische pijn, en de beste combinatie van behandelingen kan medicijnen, zelfzorg en aanvullende therapieën zijn. Eerstelijnszorgverleners zijn nu veel meer bekend met fibromyalgie en de symptomen ervan dan in het verleden.

Mensen met fibromyalgie worden ook vaak moe wakker, zelfs nadat ze meer dan acht uur onafgebroken hebben geslapen. De niet-specifieke aard van veel fibromyalgiesymptomen, zoals vermoeidheid, kan leiden tot een onjuiste diagnose. Aangezien er geen laboratorium- of beeldvormingstests beschikbaar zijn voor fibromyalgie, kan het een moeilijke aandoening zijn om een diagnose te stellen. Wetenschappers zijn erin geslaagd fibromyalgie in bloedmonsters te detecteren en deze te onderscheiden van andere vergelijkbare aandoeningen.