Bowen Sport 2

Workshop (2 dagen) Bowen en sport 2
Geaccrediteerd bij KTNO onder nr K7773

Datum: 25-26 november 2019

Tijd:
09.30-17.30 uur, totaal 14 contacturen

Lokatie:
Hamel College
Westwagenstraat 69
4201 HE Gorinchem

Inhoud:
Deze tweedaagse workshop is het vervolg op Sport 1. Behandeld worden:
- kennis van proprioceptie en kinesthetische feedback en de rol die de Bowen Techniek daarbij speelt, zowel in het behandelen als bij de (sport)prestatie.
- aanreiken van herstelmogelijkheden bij veel voorkomende blessures.
- een vervolg in “body-reading”-vaardigheden in een sportomgeving om onbalans en compensatiepatronen te herkennen die met de Bowen Techniek behandeld kunnen worden.
- Gebruik van video-analyse technieken die de behandelaar helpt om verschillende bewegingen en het spiergebruik daarbij te koppelen aan bestaande of mogelijk te verwachten blessures.
- Praktijkoefeningen om de Bowen Techniek te gebruiken in relatie tot fasciale ontspanning en de door druk en rek belaste fasciale verbindingen.

Doel:
De Bowen behandelaar zal na deze workshop in staat zijn de meeste blessures te behandelen en eventueel een sportteam te begleiden. Tevens zal de behandelaar meer inzicht hebben in het analyseren van het bewegende lichaam in relatie tot blessures.

Doelgroep:
Alle Bowen behandelaars, minimaal sport 1 gevolgd. Voor sport 2 is ten zeerste aangeraden om eerst modules Inleiding in de fascie en Inleiding in advanced Bowen gevolgd te hebben (de benodigde kennis en inzichten in het fasciale systeem alsmede het hoe en waarom van het loslaten van volledige procedures). In sport 2 wordt er van uit gegaan dat cursisten deze kennis hebben.

Deze workshop is Engelstalig!

Docent:
Paula Esson

Kosten:
€ 295,00 inclusief hand-out en certificaat

Zelf meebrengen:
Lunch / schrijfmateriaal, laken en twee grote handdoeken
inschrijfformulier

De workshop is geaccrediteerd via KTNO bij NVST, BATC, VBAG en LVNG.