Bowen Sport 3

Workshop (2 dagen): Bowen en Sport 3
Geaccrediteerd bij KTNO onder nr K8969

Datum: volgt

Tijd:
09.30-17.30 uur, totaal 14 contacturen

Lokatie:
Hamel College
Westwagenstraat 69
4201 HE Gorinchem

Inhoud:
In de modules Sport 1 en sport 2 leer je acute en chronische blessures beter begrijpen en behandelen. Dit is essentiële basiskennis en is vooral gebaseerd op observatie, onderzoek en behandelen in een statische behandelsituatie: de praktijkruimte.

Het doel van Sport 3 is om een dieper begrip van de menselijke fysiologie te krijgen en eigen te maken, zodat je de Bowen Therapie zoals je die geleerd hebt in de opleiding op een intuïtieve manier kunt gebruiken. Deze drie modules samen staan weliswaar in het teken van sport en sportblessures, maar kunnen voor elk soort blessure bij je cliënten gebruikt worden. Je hoeft hiervoor niet alleen met sporters te werken.
Deze module helpt je denken en behandelmogelijkheden (handen!) op meerdere manieren te vertalen naar een logisch beweegpatroon van je cliënt.
In deze module leer je herkennen:
Waar de beweging is geblokkeerd
Waar spieren en fascia zijn verkort of verlengd
Hoe de beweging past in het beweegpatroon
Hoe de sport van je cliënt specifiek bijdraagt aan de fysieke ontwikkeling
Hoe je je cliënten kunt helpen om 3-dimensionaal nieuwe ruimte, nieuwe mogelijkheden in hun lichaam te vinden om te herstellen van een blessure
Theorie over pijn, neurologie en sportpsychologie
De Bowen Therapie toegepast in beweging

Elke kleine verandering die in een fysiologische structuur wordt aangebracht beïnvloedt het gehele systeem. Daarvoor moet je echter eerst het patroon begrijpen en ontleden wat de sporter in de weg zit.
De lichaamsstructuren vrijmaken is het hoofddoel van de module sport 3: een goede centrale balans ("uitgelijnd zijn") en een comfortabel lichaamsgevoel creëren voor je cliënt om te kunnen presteren.

Doel:
De Bowen behandelaar zal na deze workshop meer inzicht hebben in het analyseren van het bewegende lichaam in relatie tot blessures en het behandelen daarvan.

Doelgroep:
Alle Bowen behandelaars die sport 2 gevolgd.

Deze workshop is Engelstalig!

Docent:
Paula Esson

Kosten:
€ 295,00 inclusief hand-out en certificaat

Zelf meebrengen:
Lunch / schrijfmateriaal, laken en twee grote handdoeken
inschrijfformulier