Conceptie, Zwangerschap en de Geboorte, de reis die ons leven bepaalt

Workshop (2 dagen):
Geaccrediteerd bij KTNO onder nr K10060

Datum: 17-18 november 2018
Inschrijven niet meer mogelijk, deze workshop zit vol.

Tijd: 09.30-ca 17.30 uur

Lokatie:
Hamel College
Westwagenstraat 69
4201 HE Gorinchem

Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat de conceptie, zwangerschap en de geboorte een diepe imprint vormt die grote invloed heeft op alle relaties in ons leven. Niet alleen de relatie met familieleden en vrienden maar ook onze gezondheid, ons werk en dagelijks leven worden door deze vroege non- verbale, emotionele en somatische imprint bepaald. Meestal zijn we ons hier totaal niet van bewust.

Tijdens deze 2-daagse workshop laat Anna ons zien hoe de conceptie, de prenatale periode- en geboorte ervaring een blauwdruk vormen en wat de invloed daarvan is op alle relaties die we hebben in ons leven, zowel fysiek, psychisch, emotioneel, relationeel als spiritueel. Met behulp van de laatste bevindingen in de pre,- en perinatale psychologie, fotografie en praktijk voorbeelden zullen we meer inzicht krijgen over hoe vormgevend deze primaire periode is. Met deze kennis kunnen we het effect van een traumatische conceptie, prenatale en/of geboorte ervaringen van cliënten en babies beter begrijpen en positief beïnvloeden, alswel de kwaliteit van ons eigen leven en onze dierbaren verbeteren.

Inhoud Zaterdag
• Wat de epigenetica ons leert over embryonale ontwikkeling en het belang van een bewuste voorbereiding op de conceptie en zwangerschap
• Wat pre,- en perinatale psychologie heeft ontdekt over het cellulaire geheugen van sperma & ei, de implantatie & zwangerschaps-ontdekking, het prenatale navelstrengeffect en foetale overlevingsstrategieën
• De emotionele ervaringen van de prenatale periode en de langdurige effecten hiervan op latere leeftijd (eerdere miskraam of tweeling verlies, depressie, stress, angst, verlies of ziekte bij moeder, adoptie, enz.)
• Hoe medische handelingen en geboorte-ervaringen imprints en langdurige patronen creëren, en de manier waarop deze zich later kunnen openbaren, (kunstmatige inseminatie, ingeleide bevalling, vacuüm/tang-verlossing, keizersnee, omstrengeling, prematuriteit, intubatie, couveuse verblijf, enz.)

Inhoud Zondag
• Hoe signaleren we geboorte-imprints, angsten en trauma, en kunnen we onszelf, onze dierbaren en cliënten helpen met het verkrijgen van inzichten?
• Het effect van pre,- en perinatale ervaringen op fertiliteit, de zwangerschap en het baring-proces
• Begeleiden en behandelen van volwassenen, kinderen en babies bij wie de conceptie, zwangerschap en bevalling niet was zoals gewenst
• Zorg-verlener ken jezelf... wat weten we over onze eigen primaire periode en welke invloed heeft dit op ons privéleven en professionele carrière
• Interactie, vragen, aanbevolen literatuur en educatieve mogelijkheden

Doel: Het vergroten van kennis en inzicht in het herkennen en behandelen van effecten van pre- en perinatale imprints bij cliënten, jezelf en je naasten.

Doelgroep: Alle hands-on lichaamswerkers.

Docent: Anna Verwaal

Kosten: €350,00 inclusief certificaat

Zelf meebrengen: schrijfgerei

inschrijfformulier