Blessures en functietesten

Workshop (2 dagen):
Geaccrediteerd bij KTNO onder nr K8965

Datum: volgt

Tijd: 09.30-17.30 uur

Lokatie:
volgt

Inhoud: Deze tweedaagse workshop is een inleiding in het ontstaan van allerlei blessures. Het gaat hier niet (alleen) om sportblessures: alle aandoeningen van het bewegingsapparaat mag je een blessure noemen, denk aan CANS (RSI), tenniselleboog, lage rugklachten, whiplash etc. Het verschil tussen endogene en exogene blessures wordt uitgelegd. Je maakt kennis met verschillende factoren die bij klachten een rol spelen. Door rekening te houden met deze factoren leer je blessures vroegtijdig herkennen en kun je inspelen op sneller herstel. Een veel gebruikte manier van benaderen is het belasting/belastbaarheid-model. Naast inzicht in het ontstaan van blessures helpt het belasting/belastbaarheid-model je bijvoorbeeld inschatten welke oefeningen voor je cliënt geschikt zijn.
Verder leer je een aantal eenvoudige gewrichtstesten om algemeen voorkomende blessures te kunnen herkennen.

Doel: Het vergroten van kennis en inzicht in het herkennen en behandelen van aandoeningen aan het spier- en band/peesapparaat.

Doelgroep: Alle behandelaars die dit nog niet vanuit een andere discipline (bv fysiotherapie, NGS module blessurepreventie) hebben meegekregen.

Docent: Karel Aerssens

Kosten: €310,00 inclusief syllabus, certificaat

Zelf meebrengen: Laken en een grote handdoek

inschrijfformulier

De workshop is geaccrediteerd via KTNO bij NVST, BATC, VBAG en LVNG.