Onderzoek en scriptie

Workshop (1 dag):

Datum: 29 september 2019
Tijd: 09.30-17.30 uur

Lokatie:
Hamel College
Westwagenstraat 69
4201 HE Gorinchem

Inhoud:
Het is als Bowen Therapeut en in de opleiding belangrijk adequate en up-to-date informatie te vinden over medisch wetenschappelijke zaken, waaronder de ontwikkelingen op het gebied van fascie-onderzoek. Waar vind je die informatie en hoe beoordeel je die informatie? Hoe gebruik je die informatie op een objectieve manier, en hoe ga je om met literatuurverwijzingen in een tekst om je argumenten te kunnen verantwoorden en beargumenteren?
In deze les leer je die informatie die je in de praktijk regelmatig nodig hebt te vinden en te begrijpen. Concreet leer je zoeken naar wetenschappelijke informatie in verschillende databases (naast PubMed zijn er nog meer).
Je leert een aantal handvatten om objectief en beargumenteerd wetenschappelijke kennis te gebruiken om inzicht te krijgen in de situatie van cliënten en om het medisch theoretische deel van het eind werkstuk makkelijker op te stellen.
Het grootste deel van deze informatie is uitsluitend digitaal toegankelijk, neem daarom voor deze les een laptop of tablet mee. in de les maken we gebruik van het Wifi netwerk van de school.
Ook gaan we deze les bekijken wat er nodig is om een scriptie te schrijven en aan welke eisen en criteria deze moet voldoen.

Doel:
Het leren zoeken van relevante informatie in medische databases en het (kritisch) beoordelen daarvan.
Inzicht in schrijfvaardigheden en bijbehorende schrijfregels voor een eindwerkstuk op HBO-­‐niveau

Doelgroep: Alle behandelaars

Docent: Karel Aerssens

Kosten: €165,00 inclusief syllabus, certificaat

Zelf meebrengen: schrijfmaterialen en laptop of tablet

inschrijfformulier