Docenten

Karel  Karel Aerssens

Karel is sporttherapeut en huidig directeur van BowNed. Hij heeft sinds 1998 een drukke praktijk en heeft een aantal jaren in de Nederlandse Topsport gewerkt. Nog steeds komen er topsporters naar zijn praktijk die van zijn ervaring gebruik maken. Karel is als docent verbonden geweest aan een opleidingsinstituut voor sportmassage. Sinds 2003 is hij gefascineerd door de  mogelijkheden die de Bowen Techniek biedt. Met groot respect voor de helende  kracht is hij vooral onder de indruk van de preventieve werking die deze techniek biedt. Hij is daarom blij deze kennis te kunnen delen op zijn eigen  ongedwongen manier als docent. Vanzelfsprekend heeft hij een uitgebreide docentenopleiding gevolgd en is nu de hoofddocent voor BowNed.

 

Joanne Avison

Joanne Avison is yogadocent en bewegingstherapeut. Ook heeft ze de opleiding cranio-sacraaltherapeut afgerond. Haar passie gaat uit naar bewegen en hoe mensen (kunnen) bewegen. Vanaf het eerste begin is ze betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Anatomy Trains van Thomas Myers. Voordat zijn bekende boek verscheen gaf Jo al les voor en met Tom Myers in fasciale verbindingen. Haar studies en het vele werk samen met Robert Schleip, Jaap van der Wal, Stephen Levin, John Sharkey en vele anderen in het fascie-research-veld heeft haar een enorm inzicht gegeven hoe fascieweefsel zich in het lichaam gedraagt. Deze kennis deelt ze graag op haar eigen dynamische manier met alle lichaamswerkers.

 

Anne Krista Blom

Anne-Krista Blom, ontwikkelingscoach/verandermanager/communicatieadviseur, is ruim 10 jaar als communicatiespecialist en leidinggevende in zowel profit als non-profit organisaties werkzaam geweest. In haar werk staat de ontwikkeling van de klant, of dit nu een individu, team of organisatie is, centraal. Uitgangspunt is dat de klant het zelf doet en dat zij daarbij niet onderwijst noch adviseert, maar eerder begeleidt in de eigen ontdekkingstocht. Anne-Krista probeert te ondersteunen en te inspireren. Haar manier van werken kenmerkt zich door resultaatgericht trainen en coachen waarbij oplossingsgerichtheid en effectiviteit centraal staan met behulp van middelen die Natuurlijk net even Anders zijn. Zij is eigenaar van het bedrijf NatuurlijkAnders. Deze oud-manager communicatie bij enkele grote bedrijven helpt je ontdekken wat jouw rol is in het intakegesprek en hoe je jouw kwaliteiten het beste in kunt zetten om de juiste informatie van je cliënt naar boven te krijgen.

 

Marja van der Ende

Marja van der Ende heeft sinds januari 2005 haar eigen praktijk voor therapie en coaching. Ze deelt haar ervaringen graag met collega’s in gezondheid en welzijn.
Op marketinggebied is Marja, voor haar carrière-omslag naar massagetherapeut, ruim 10 jaar werkzaam geweest in commerciële en marketingfuncties. Inmiddels heeft zij het boek ‘Vrij en blij zelfstandig ondernemen’ geschreven over blokkades in het zelfstandig ondernemerschap en hoe deze te doorbreken.

Omdat veel collega-masseurs niet gezegend zijn met een dergelijk pakket aan vaardigheden in hun rugzak, is Marja in 2006 gestart met het geven van de workshops ‘Start je eigen praktijk!’ en ‘Marketing & P.R.’. Inmiddels heeft ze een volledig pakket aan modules die zowel individueel als in bedrijfsverband ingezet kunnen worden. Haar praktijk en andere werkzaamheden heeft ze gecombineerd tot een totaalpakket van dienstverlening en trainingen: Elements to Suxeed.

 

Paula Esson

Paula is al ruim twintig jaar Bowendocent. Nadat ze afgestudeerd is als sportwetenschapper heeft ze, na haar carrière als nationaal Basketballcoach, zich vooral verdiept in de wetenschappelijke verklaring van de Bowentherapie. Zij is de huidige directeur van de Britse Bowenorganisatie CBS en heeft meerdere multidisciplinaire gezondheidscentra opgezet en gerund.
Zij werkt nauw samen met andere wetenschappers op het gebied van sportersbegeleiding en onderzoek daarnaar. Haar kennis is toegespitst op het "lezen" van het lichaam, niet alleen bij sporters.
Haar lessen zijn enorm dynamisch en voorzien de cursisten van heel veel theorie gekoppeld aan praktische inzichten en toepasbaarheid van de Bowen Therapie.

 

Jacqui Hoitingh Jacqui Hoitingh

Jacqui heeft de Bowen Therapie voor het eerst gezien op een therapeutenbeurs en was er bijzonder door geïntrigeerd. Ze werd er op een of andere manier door aangetrokken zonder te begrijpen hoe het allemaal werkte. Ze heeft zich ingeschreven op een van de eerste opleidingen in Schotland in 1998 zonder daarvoor ooit een behandeling te hebben ervaren. Ook had ze geen idee hoe effectief het kon zijn. Gewoonlijk volgt ze haar intuïtie en ook deze keer heeft die haar niet in de steek gelaten.

Al spoedig had ze een goed lopende praktijk opgebouwd in de Schotse grensstreek waarbij ze ook in Edinburgh werkte. Ze ontmoette haar man Robin in 2003 en al gauw begon ze ook in Nederland behandelingen te geven. Ze realiseerde zich heel snel hoe dynamisch deze therapie kon zijn en vroeg daarom toegelaten te worden tot de opleiding Bowen docent.

Vanaf 2003 is ze dan ook betrokken bij het opleiden van behandelaars. Ze geeft de opleiding in Schotland, en voor BowNed de modules 8 tot en met 10 van het Bowtech-programma en neemt de praktijktoets in module 5 af. Lesgeven is iets wat ze enorm graag doet; haar doel is de beste behandelaars van haar cursisten te maken, die hun werk met precisie en passie doen.

Haar interesses liggen ook bij energetische geneeskunde en voeding. Daarnaast deed ze cursussen in kinesiologie met Bowen als aanvulling, wat erg effectief bleek bij voedselallergieën.

 

Willemijn Hornsveld

Willemijn is psycholoog en Bowen Therapeut en is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen. Zij neemt in de opleiding de cursistenbegeleiding op zich en in de lessen draagt zij bij met onderwerpen als gele vlaggen, farmacologie en psychofarmacologie en casusbegeleiding. Ook de module over wetenschap en scriptiebegeleiding verzorgt zij samen met de hoofddocent. Daarnaast is zij lid van de BowNed-adviesraad.

 

John Wilks

Na zijn studie muziek aan de universiteit van Oxford te hebben afgerond ontwikkelde John een grote interesse in lichaamsgerichte technieken, psychotherapie en meditatie. Sinds 1995 is hij full-time Craniosacraaltherapeut en Bowenbehandelaar en werkt hij in een praktijk voor fysiotherapie en complementaire gezondheidszorg in het westen van Engeland.

Sinds 1999 is hij docent Bowen Techniek voor de Bowen Therapy Academy in Australië en hij geeft les in allerlei landen over de hele wereld, Hij was jaren voorzitter van de Bowen Association in Engeland evenals van de Craniosacral Therapy Association. Tevens heeft John enkele boeken geschreven en een dvd uitgebracht over de Bowen Techniek.

In 2005 startte hij een 2 jarige Bowenopleiding voor verloskundigen in Engeland, de eerste complementaire opleiding die werd erkend door het Royal College of Midwives.

 

PHOTO_manfred Manfred Zainzinger

Manfred Zainzinger is senior docent en examinator van de Bowen Academy in Australië. Hij bracht de Bowen Therapie in 1998 naar Oostenrijk en Duitsland en in 1999 naar Zwitserland. Geboren in Oostenrijk bracht hij enkele jaren door in Zwitserland en Zuid-Afrika voor hij in 1981 naar Australië emigreerde. Daar groeide zijn interesse in complementaire geneeskunde en volgde hij opleidingen in massage, kinesiologie, Shiatsu en Bowen Therapie.

Sinds 1994 werkte hij in zijn praktijk in Cairns, Australië, uitsluitend met de Bowen Therapie. Sinds 1996 is hij docent in de Bowen Therapie en leidt de opleidingen in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. Na duizenden enthousiaste cursisten te hebben opgeleid is Manfred een van de meest ervaren Bowendocenten. Zijn streven is om de opleiding voor veel mensen toegankelijk te maken.