Wat zijn de 2 meest voorkomende symptomen van fibromyalgie?

Fibromyalgie is een aandoening die wordt gekenmerkt door wijdverspreide musculoskeletale pijn die gepaard gaat met vermoeidheid, slaap, geheugen en stemmingsproblemen. Onderzoekers geloven dat fibromyalgie pijnlijke gevoelens versterkt door de manier waarop uw hersenen en ruggenmerg pijnlijke en niet-pijnlijke signalen verwerken te beïnvloeden. Fibromyalgie wordt gekenmerkt door wijdverspreide pijn en gevoeligheid (gevoeligheid voor aanraking). De pijn en tederheid hebben de neiging om te komen en te gaan en te bewegen over het lichaam.

Andere symptomen zijn vermoeidheid, slaap, geheugen en stemmingsproblemen. De diagnose kan worden gesteld met een zorgvuldig onderzoek. Fibromyalgie komt het meest voor bij vrouwen, hoewel het bij mannen kan voorkomen. Het begint meestal op middelbare leeftijd, maar kan voorkomen in de tienerjaren en op oudere leeftijd.

U loopt een hoger risico op fibromyalgie als u een reumatische aandoening heeft (gezondheidsprobleem dat de gewrichten, spieren en botten aantast). Deze omvatten artrose, lupus, reumatoïde artritis of spondylitis ankylopoetica. Fibromyalgie beschadigt de gewrichten of spieren niet. Fibromyalgie is een chronische aandoening die wijdverspreide pijn rond het lichaam veroorzaakt.

De pijn komt voort uit een probleem in de manier waarop het zenuwstelsel pijnsignalen verwerkt. Fibromyalgie, of fibromyalgiesyndroom, is een aandoening die pijn en pijn over het hele lichaam veroorzaakt. Mensen met fibromyalgie ervaren vaak andere symptomen, zoals extreme vermoeidheid of slaap-, stemming- of geheugenproblemen. Fibromyalgie treft meer vrouwen dan mannen.

De pijn, extreme vermoeidheid en gebrek aan slaap die fibromyalgie veroorzaakt, kunnen uw vermogen om te werken of dagelijkse activiteiten te doen beïnvloeden. Behandeling kan pijn helpen verlichten en opflakkeringen van symptomen helpen voorkomen. Fibromyalgie is de tweede meest voorkomende aandoening die uw botten en spieren aantast. Toch wordt het vaak verkeerd gediagnosticeerd en verkeerd begrepen.

De klassieke symptomen zijn wijdverspreide spier- en gewrichtspijn en vermoeidheid. Aangezien fibromyalgie een syndroom is, zal elke persoon een andere reeks symptomen ervaren en is een individueel behandelplan noodzakelijk. Studies hebben aangetoond dat mensen met zowel fibromyalgie als obesitas een verbetering van de kwaliteit van leven en pijnsymptomen vertoonden zodra ze afvielen. Bepaalde dingen kunnen fibromyalgiesymptomen veroorzaken (een opflakkering), vooral die welke het stressniveau verhogen.

Andere complementaire en alternatieve therapieën (soms CAM of integratieve geneeskunde genoemd), zoals acupunctuur, chiropractie en massagetherapie, kunnen nuttig zijn om fibromyalgiesymptomen te beheersen. Artsen houden mogelijk niet meteen rekening met fibromyalgie bij het evalueren van dit soort symptomen, omdat pijn ook vaak voorkomt bij veel andere aandoeningen. Er is momenteel geen remedie voor fibromyalgie en een persoon kan de rest van zijn leven de symptomen ervan ervaren. Vrouwen met fibromyalgie hebben vaak meer ochtendvermoeidheid, pijn over het hele lichaam en IBS-symptomen dan mannen met fibromyalgie.

Naast medicatieprogramma's kunnen alternatieve en huismiddeltjes mensen helpen fibromyalgiesymptomen te beheersen. Lees verder om enkele van de meest voorkomende symptomen van fibromyalgie te leren, en een paar ongebruikelijke symptomen die u misschien niet verwacht. Veel vrouwen met fibromyalgie hebben geen problemen om zwanger te worden en sommige vrouwen melden dat hun symptomen tijdens de zwangerschap beter worden. Fibromyalgie is een veel voorkomend chronisch syndroom dat wijdverspreide lichaamspijn, vermoeidheid en cognitieve problemen kan veroorzaken.

Zorgverleners moeten andere oorzaken van de symptomen uitsluiten voordat ze de diagnose fibromyalgie stellen.