Wat zijn meestal de eerste tekenen van fibromyalgie?

Belangrijkste tekenen en symptomenvermoeidheid, gebrek aan energie, slaapproblemen, depressie of angst, geheugenproblemen en concentratiestoornissen (soms „fibro fog genoemd) hoofdpijn, spiertrekkingen of krampen, gevoelloosheid of tintelingen in de handen en voeten. fibromyalgie heeft veel symptomen die van persoon tot persoon verschillen. Het belangrijkste symptoom is wijdverspreide pijn. Als u fibromyalgie heeft, is een van de belangrijkste symptomen waarschijnlijk wijdverspreide pijn.

Fibromyalgie kan je stijf maken. De stijfheid kan het ernstigst zijn als u lange tijd in dezelfde positie bent geweest, bijvoorbeeld wanneer u's ochtends voor het eerst wakker wordt. Fibromyalgie kan extreme vermoeidheid (vermoeidheid) veroorzaken. Dit kan variëren van een licht vermoeid gevoel tot de uitputting die vaak wordt ervaren tijdens een griepachtige ziekte.

Ernstige vermoeidheid kan plotseling optreden en kan je van al je energie afvoeren. Als dit gebeurt, voelt u zich misschien te moe om iets te doen. Als fibromyalgie ervoor heeft gezorgd dat u pijn en stijfheid in uw nek en schouders ervaart, kunt u ook vaak hoofdpijn hebben. Deze kunnen variëren van milde hoofdpijn tot ernstige migraine, en kunnen ook andere symptomen met zich meebrengen, zoals misselijk voelen.

Het belangrijkste symptoom van fibromyalgie is intense pijn die overal in het lichaam kan voorkomen. In het bijzonder ervaren mensen met fibromyalgie vaak pijn en gevoeligheid in de nek en rug. Mensen met fibromyalgie kunnen zich chronisch vermoeid voelen, omdat pijn de slaap verstoort. Slaapgebrek leidt ook tot verminderde tolerantie voor pijn.

Omdat de klassieke symptomen van fibromyalgie - wijdverspreide spier- en gewrichtspijn en vermoeidheid - niet erg onderscheidend zijn, wordt de aandoening vaak verkeerd gediagnosticeerd en verkeerd begrepen. Mogelijk hebt u niet alle symptomen en kunt u ook andere medische problemen hebben. De meerderheid van de mensen met fibromyalgie heeft slaapproblemen. Je kunt misschien in slaap vallen, maar je slaap is licht en gemakkelijk verstoord.

Als je's ochtends opstaat, ben je uitgeput en niet verfrist. Omgaan met vermoeidheid en pijn de hele tijd kan stressvol zijn. Je maakt je waarschijnlijk zorgen over het bijhouden van het leven en wat je kunt doen om je beter te voelen. U kunt minder actief worden en meer teruggetrokken worden, wat kan leiden tot depressie.

Het belangrijkste kenmerk van fibromyalgie is een wijdverspreide pijn. De pijn kan een doffe pijn zijn die constant aanwezig is, of het kan pijn zijn, met aanzienlijk ongemak. Elke patiënt kan verschillende symptomen vertonen. Vroege tekenen zijn onder meer pijn die minstens 3 maanden aanhoudt.

Pijn is vaak gecentreerd op 18 specifieke punten in het lichaam, zoals de zijkanten van de nek of binnenkant van de knieën. U kunt erg gevoelig worden voor temperatuurveranderingen of geuren in de omgeving. Sommige mensen ontwikkelen een vaag gevoel van gevoelloosheid of kunnen rillen. Naarmate de tijd verstrijkt, kunnen zich andere symptomen ontwikkelen.

Temporomandibulair gewrichtssyndroom, hoofdpijn, gewrichtspijn, spierpijn en cognitieve problemen. Veel patiënten worstelen ook met vermoeidheid, prikkelbare darmsyndroom en slaapproblemen. Fibromyalgie (fi·bro·my·al·gi·a) is een aandoening die pijn over het hele lichaam veroorzaakt (ook wel wijdverspreide pijn genoemd), slaapproblemen, vermoeidheid en vaak emotionele en mentale nood. Mensen met fibromyalgie kunnen gevoeliger zijn voor pijn dan mensen zonder fibromyalgie.

Dit wordt abnormale verwerking van pijnperceptie genoemd. Fibromyalgie treft ongeveer 4 miljoen Amerikaanse volwassenen, ongeveer 2% van de volwassen bevolking. De oorzaak van fibromyalgie is niet bekend, maar kan effectief worden behandeld en beheerd. Slechte slaap lijkt een belangrijke oorzaak van fibromyalgie te zijn, dus voldoende slaap van goede kwaliteit is een belangrijk onderdeel van uw behandeling.

Onderzoekers geloven dat fibromyalgie pijnlijke gevoelens versterkt door de manier waarop uw hersenen en ruggenmerg pijnlijke en niet-pijnlijke signalen verwerken te beïnvloeden. Symptomen van fibromyalgie kunnen plotseling optreden na een ziekte, lichamelijk trauma of aanzienlijke psychologische stress.