Welk deel van het lichaam heeft fibromyalgie het meest invloed?

De pijn treft meestal de spieren en de punten waar spieren zich aan botten hechten. Dit zijn de ligamenten en pezen. Pijn kan beginnen in 1 deel van uw lichaam, zoals uw nek en schouders. fibromyalgie is een aandoening die wordt gekenmerkt door wijdverspreide musculoskeletale pijn die gepaard gaat met vermoeidheid, slaap, geheugen en stemmingsproblemen.

Onderzoekers geloven dat fibromyalgie pijnlijke gevoelens versterkt door de manier waarop uw hersenen en ruggenmerg pijnlijke en niet-pijnlijke signalen verwerken te beïnvloeden. Fibromyalgie heeft veel symptomen die van persoon tot persoon verschillen. Het belangrijkste symptoom is wijdverspreide pijn. Een gerelateerd, belangrijk onderdeel van fibromyalgie is de aanwezigheid van gevoelige punten.

Dit zijn gebieden op je spieren en pezen die zacht zijn als je erop drukt. Meestal zitten gevoelige punten in je nek, rug, knie, schouder, elleboog en heup. Het universele symptoom van fibromyalgie is pijn. Patiënten hebben een verhoogde gevoeligheid voor veel verschillende sensorische stimuli en een ongewoon lage pijndrempel.

De pijn van fibromyalgie is over het algemeen wijdverspreid, waarbij beide zijden van het lichaam betrokken zijn. Pijn treft meestal de nek, billen, schouders, armen, de bovenrug en de borst. Pijn kan pijn over het hele lichaam veroorzaken, waaronder pijnlijke gevoelige punten, diepe spierpijn, chronische hoofdpijn, oneindige rugpijn of nekpijn. Pijn van fibromyalgie kan worden verergerd door lawaai, weersveranderingen en emotionele stress.

Fibromyalgiepijn kan worden veroorzaakt door een verminderde bloedtoevoer naar delen van de hersenen die normaal gesproken het lichaam helpen pijn het hoofd te bieden. Om erachter te komen of iemand fibromyalgie heeft, hebben de arts en de patiënt een diepgaand gesprek en geeft de arts de patiënt een lichamelijk onderzoek. Een checklist voor symptomen van fibromyalgie kan helpen om de symptomen te beschrijven. U kunt fibromyalgie hebben als ten minste 7 van de 19 specifieke delen van uw lichaam de afgelopen drie maanden pijnlijk zijn geweest.

Deze omvatten de borst en buik, de rug, kaak, schouders, bovenarmen en onderarmen, heupen, dijen en kuiten - aan beide zijden van het lichaam. Fibromyalgie is een langdurige aandoening die pijn en gevoeligheid over uw hele lichaam veroorzaakt. Patiënten met fibromyalgie missen het diepe, herstellende slaapniveau, niet-snelle oogbeweging (NREM) slaap genoemd. Maar actief blijven is een heel belangrijk onderdeel van de behandeling van fibromyalgie en kan andere gezondheidsproblemen voorkomen.

Ze kunnen specifieke behandelingen of revalidatietherapieën bieden die de effecten van fibromyalgie kunnen verminderen. Soms kunnen veranderingen in omgevingsfactoren (zoals lawaai, temperatuur en blootstelling aan het weer) de symptomen van fibromyalgie verergeren, en deze factoren moeten worden aangepast. In tegenstelling tot aandoeningen, zoals artritis, wordt de pijn die u voelt bij fibromyalgie niet veroorzaakt door zichtbare ontsteking of schade aan uw lichaam. Er wordt geschat dat ergens tussen de 1,8 miljoen en 2,9 miljoen mensen in het VK fibromyalgie hebben.

Er zijn veel bronnen van ondersteuning voor mensen met fibromyalgie, waaronder zelfhulpgroepen en informatiecentra. Vermoeidheid komt voor bij 90% van de fibromyalgiepatiënten en kan worden omschreven als verlammend, vermoeiend en griepachtig. Fibromyalgiesymptomen kunnen beginnen nadat u lichamelijk letsel, operatie, infectie of extreme stress heeft gehad. Individuen moeten een arts raadplegen over fibromyalgie en zwangerschap, omdat sommige medicijnen voor fibromyalgie een zich ontwikkelende foetus kunnen beïnvloeden.

Met andere woorden, sensaties die normaal zouden aanvoelen bij andere mensen voelen pijnlijk bij mensen met fibromyalgie. Om een teken van fibromyalgie te zijn, moeten deze extra symptomen ernstig genoeg zijn en minstens drie maanden naast de pijn optreden. Veel symptomen van fibromyalgie zijn vergelijkbaar met die van andere aandoeningen, zoals reumatoïde artritis, het syndroom van Sjögren (sher-grenz sin-drome) en een traag actieve schildklier. Er zijn echter geen specifieke diagnostische tests voor fibromyalgie, die artsen moeilijke uitdagingen kunnen bezorgen terwijl ze proberen een tijdens de diagnose te verkrijgen.

Als u enkele van de bovenstaande symptomen heeft en denkt dat u fibromyalgie heeft, overweeg dan om contact op te nemen met een arts.