Welke bloedonderzoeken worden besteld voor fibromyalgie?

Een fibromyalgie bloedtestpanel omvat CBC, CMP-14, CRP hoge gevoeligheid, ANA, sedimentatiesnelheid, creatinekinase, ijzer% 26 TIBC, ferritine, magnesium, vitamine B12, vitamine D, TSH en urineonderzoek compleet. Bloedonderzoek wordt meestal bevolen om aandoeningen met vergelijkbare symptomen uit te sluiten. Andere tests zijn afhankelijk van de beschreven symptomen, maar kunnen röntgenfoto's of een elektromyografie (EMG) omvatten om de elektrische activiteit van spieren te evalueren. Testresultaten zijn gebaseerd op een 1-100 scoresysteem, met scores boven de 50 die wijzen op een positieve fibromyalgie diagnose.

Aangezien er geen laboratorium- of beeldvormingstests beschikbaar zijn voor fibromyalgie, kan het een moeilijke aandoening zijn om een diagnose te stellen. Er moeten echter meer klinische onderzoeken worden gedaan voordat deze test volledig wordt erkend als een diagnostisch hulpmiddel voor fibromyalgie. En er is geen test of scan die fibromyalgie kan diagnosticeren, dus het kan moeilijk zijn voor uw arts om vast te stellen wat uw pijntjes en pijnen veroorzaakt. De analyse vond patronen die de bloedmonsters van mensen met fibromyalgie onderscheidden van mensen met gerelateerde aandoeningen.

In het verleden moesten ten minste 11 van deze 18 plekken positief testen op gevoeligheid om fibromyalgie te diagnosticeren. Wetenschappers zijn erin geslaagd fibromyalgie in bloedmonsters te detecteren en deze te onderscheiden van andere vergelijkbare aandoeningen. Als u lijdt aan fibromyalgiesymptomen en uw zorgverlener toestemming geeft voor de bloedtest, komt u in aanmerking. Als deze tests negatief zijn voor deze vergelijkbare aandoeningen, zal uw zorgverlener meer gaan kijken naar een mogelijke diagnose van fibromyalgie.