Hoe voel je je als je fibromyalgie hebt?

Vermoeidheid, vermoeidheid en over het algemeen het gevoel dat je geen energie hebt. Slecht slapen — onuitgerust wakker worden. fibromyalgie is een aandoening die wordt gekenmerkt door wijdverspreide musculoskeletale pijn die gepaard gaat met vermoeidheid, slaap, geheugen en stemmingsproblemen. Onderzoekers geloven dat fibromyalgie pijnlijke gevoelens versterkt door de manier waarop uw hersenen en ruggenmerg pijnlijke en niet-pijnlijke signalen verwerken te beïnvloeden.

Fibromyalgiegerelateerde pijn is pijn die ervoor zorgt dat je overal pijn doet. U kunt pijnlijke gevoelige punten hebben, plekken op uw lichaam die pijn doen, ongeacht welke medicatie u gebruikt. Je spieren kunnen het gevoel hebben dat ze overwerkt of getrokken zijn, ook al heb je niet geoefend. Andere keren zullen ze branden of pijn doen met diepe stekende pijn.

Sommige patiënten met fibromyalgie hebben pijn en pijn rond de gewrichten in hun nek, schouders, rug en heupen. Dit soort pijn maakt het moeilijk om te slapen of te sporten. De gevoelens kunnen vooral's ochtends hinderlijk zijn, samen met ochtendstijfheid. Maar ze staan over het algemeen niet in de weg om dingen te doen.

Als u fibromyalgie heeft, is een van de belangrijkste symptomen waarschijnlijk wijdverspreide pijn. Ongeveer tweederde van de mensen met fibromyalgie heeft vaak buikpijn, gas en een opgeblazen gevoel en heeft zin om over te geven. Of u nu pijnlijke gevoelige punten, diepe spierpijn, chronische hoofdpijn, oneindige rugpijn of nekpijn ervaart, u weet hoe fibromyalgie voelt. Als er niet-gediagnosticeerde pijn is en geen effectieve behandeling of medicatie voor de fibromyalgie, kunnen de overweldigende gevoelens leiden tot prikkelbaarheid, uitputting, angst, sociaal isolement en depressie.

Beeldvormende studies van de hersenen tonen aan dat mensen met fibromyalgie pijn voelen wanneer mensen zonder fibromyalgie dat niet doen. De drang voelen om veel te gaan, pijn doen als je dat doet, of een lekkende blaas kan optreden als je fibromyalgie hebt. De meeste mensen met fibromyalgie hebben het gevoel dat ze wat losser moeten worden nadat ze uit bed zijn gekomen voordat ze hun dag kunnen beginnen. Veel mensen met fibromyalgie beschrijven een brandende pijn of gevoel van spelden en naalden, vergelijkbaar met het gevoel dat bloed terug in je voet stroomt nadat het in slaap is gevallen.