Waar doe je pijn met fibromyalgie?

Fibromyalgie is een aandoening die pijn veroorzaakt in spieren en zachte weefsels over het hele lichaam. Het is een aanhoudende (chronische) aandoening. Het kan invloed hebben op je nek, schouders, rug, borst, heupen, billen, armen en benen. De pijn kan's ochtends en' s avonds erger zijn.

Fibromyalgiegerelateerde pijn is pijn die ervoor zorgt dat je overal pijn doet. U kunt pijnlijke gevoelige punten hebben, plekken op uw lichaam die pijn doen, ongeacht welke medicatie u gebruikt. Je spieren kunnen het gevoel hebben dat ze overwerkt of getrokken zijn, ook al heb je niet geoefend. Andere keren zullen ze branden of pijn doen met diepe stekende pijn.

Sommige patiënten met fibromyalgie hebben pijn en pijn rond de gewrichten in hun nek, schouders, rug en heupen. Dit soort pijn maakt het moeilijk om te slapen of te sporten. Bijna alle mensen met fibromyalgie hebben overal pijn. Het kan lijken op artrose, bursitis en tendinitis, maar het zit over je hele lichaam.

Dit is meestal de reden waarom u naar uw dokter gaat. Het universele symptoom van fibromyalgie is pijn. Patiënten hebben een verhoogde gevoeligheid voor veel verschillende sensorische stimuli en een ongewoon lage pijndrempel. De pijn van fibromyalgie is over het algemeen wijdverspreid, waarbij beide zijden van het lichaam betrokken zijn.

Pijn treft meestal de nek, billen, schouders, armen, de bovenrug en de borst. Pijn kan pijn over het hele lichaam veroorzaken, waaronder pijnlijke gevoelige punten, diepe spierpijn, chronische hoofdpijn, oneindige rugpijn of nekpijn. Pijn van fibromyalgie kan worden verergerd door lawaai, weersveranderingen en emotionele stress. Fibromyalgiepijn kan worden veroorzaakt door een verminderde bloedtoevoer naar delen van de hersenen die normaal gesproken het lichaam helpen pijn het hoofd te bieden.

Fibromyalgie kan u extreem gevoelig maken voor pijn over uw hele lichaam, en het kan zijn dat zelfs de minste aanraking pijnlijk is. De drang voelen om veel te gaan, pijn doen als je dat doet, of een lekkende blaas kan optreden als je fibromyalgie hebt.